18/11/2018 18/11/2018 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα μετατραπεί σε πολιτική οργάνωση, έστω κι αν δοθεί ένα ελκυστικό όνομα, επειδή η κύρια αποστολή της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ψυχών. Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και όλης της Ουκρανίας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ονούφριος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Ο λόγος του αρχαρίου» της 17ης Νοεμβρίου 2018....
18 Νοεμβρίου, 2018 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2018 - 18:31

Μητρ.Ονούφριος: Η Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα μετατραπεί σε πολιτική οργάνωση

Διαδώστε:
Μητρ.Ονούφριος: Η Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα μετατραπεί σε πολιτική οργάνωση
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα μετατραπεί σε πολιτική οργάνωση, έστω κι αν δοθεί ένα ελκυστικό όνομα, επειδή η κύρια αποστολή της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ψυχών. Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και όλης της Ουκρανίας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ονούφριος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Ο λόγος του αρχαρίου» της 17ης Νοεμβρίου 2018.
Έχουμε την άποψή μας για συγκεκριμένες πτυχές της τρέχουσας πολιτικής έναντι του λαού, της χώρας μας. Αλλά δεν είμαστε εχθροί του ουκρανικού λαού, του ουκρανικού κράτους ή των ουκρανικών αρχών.
Απλώς έχουμε τις αρχές μας, πνευματικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες ζούμε. Και αν θέλουμε σήμερα να μεταμορφωθούμε σε μια πολιτική οργάνωση με την ονομασία “τοπική εκκλησία” κλπ., Ξέρετε, είναι ένας «γάντζος στον οποίο η Εκκλησία δεν θα γαντζωθεί » συνέχισε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.
“Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι μια πολιτική οργάνωση. Μπορεί να γίνει “μοντέρνα” και ίσως θα επικροτούσαμε αν γίναμε τέτοιοι, δηλαδή δεν υπηρετούσαμε τη σωτηρία των ψυχών, αλλά για οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα. Αλλά, ενώπιον του Θεού, θα πρέπει να απαντήσουμε και με υπεύθυνο τρόπο. Και ακόμη και η ιστορία θα μας καταδικάσει επειδή οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Εκκλησία ιδρύθηκε στη γη από τον Χριστό. Το κεφάλι της Εκκλησίας είναι ο Χριστός. Και ο στόχος της Εκκλησίας, η διακονία του, είναι η προετοιμασία του ανθρώπου για τη συνάντηση με τον Θεό στην αιωνιότητα ».
 “Σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο Χριστός, ο οποίος είχε ήδη ολοκληρώσει τη δουλειά του στη γη, το λυτρωτικό έργο Του, είπε στους μαθητές Του και μέσω αυτών:” Αν με διώκουν, θα σας διώξουν επίσης. Αν ο κόσμος σας μισεί, ξέρετε ότι ήταν εναντίον μου πρώτα.
Οι άνθρωποι που κάνουν το κακό και το αγαπούν, μισούν το καλό. Και ό, τι σχετίζεται με το καλό, το τράβουν στη λάσπη. Πρέπει να αγαπάμε καλά και να προσπαθούμε να είμαστε οι κομιστές του καλού. Και θα είναι χρήσιμο για όλους, για εμάς και για όσους ζουν μαζί μας “, πρόσθεσε.
“Και στην εποχή του, ο καθένας θα δώσει μια απάντηση στον Θεό για αυτό που έκανε, του κακού, του καλού … Ο άνθρωπος απαντά για τα πάντα. Δεν είναι απειλή, είναι η αλήθεια “, κατέληξε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ονούφριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων