30/12/2018 30/12/2018 Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 στο Ναό των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου των Πετσόρι έγινε η ετήσια επαρχιακή συνεδρίαση των ιερέων της Επαρχίας του Κιέβου υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριου. Ο Προκαθήμενος σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στην εκκλησιαστική ζωή στην Ουκρανία ο Μητροπολίτης Ονούφριος κάλεσε τους κληρικούς να είναι προσεκτικοί, να...
30 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2018 - 10:05

Μητρ.Ονούφριος: “Κάλεσε τους κληρικούς να είναι προσεκτικοί”

Διαδώστε:
Μητρ.Ονούφριος: “Κάλεσε τους κληρικούς να είναι προσεκτικοί”

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 στο Ναό των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου των Πετσόρι έγινε η ετήσια επαρχιακή συνεδρίαση των ιερέων της Επαρχίας του Κιέβου υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριου.
Ο Προκαθήμενος σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα στην εκκλησιαστική ζωή στην Ουκρανία ο Μητροπολίτης Ονούφριος κάλεσε τους κληρικούς να είναι προσεκτικοί, να κάνουν μια αιτιολογημένη και επεξηγηματική δουλειά μεταξύ των λαϊκών και σε καμία περίπτωση να μην εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με τα πολιτκά θέματα. Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι η Εκκλησία βρίσκεται εκτός πολιτικής και το βασικό μας όπλο είναι η λέξη, λόγος της αλήθειας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Οι κληρικοί και οι πιστοί στην Ουκρανία ζουν υπό την απειλή της έγκρισης αντιεκκλησιαστικών νόμων που αποσκοπούν στην εξουδετέρωση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Εκκλησίας του ουκρανικού λαού που καταμετράει χίλια χρόνια ζωής. Τονίστηκε με λύπη ότι στην μάχη της εξουσίας με την Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία συμμετέχει το Φανάρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων