23/11/2018 23/11/2018 Την έντονη αντίδρασή του για τον αποκλεισμό της τοπικής και αυτοκέφαλης Εκκλησίας από τον διάλογο εκφράζει με δηλώσεις του στο anatolh.com .ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως είχε «παντελή άγνοια» γύρω από τα σημεία αυτά του κοινού ανακοινωθέντος και πως στην τοπική Εκκλησία δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση. «Στις...
23 Νοεμβρίου, 2018 - 9:53

Μητρ. Πέτρας: “Είχαμε παντελή άγνοια”

Διαδώστε:
Μητρ. Πέτρας: “Είχαμε παντελή άγνοια”

Την έντονη αντίδρασή του για τον αποκλεισμό της τοπικής και αυτοκέφαλης Εκκλησίας από τον διάλογο εκφράζει με δηλώσεις του στο anatolh.com .ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως είχε «παντελή άγνοια» γύρω από τα σημεία αυτά του κοινού ανακοινωθέντος και πως στην τοπική Εκκλησία δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση. «Στις 5 και 6 Νοεμβρίου είχαμε Σύνοδο και δεν ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα αφού δεν το γνωρίζαμε. Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου το ακούσαμε και εμείς από τα μέσα ενημέρωσης», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, τα ζητήματα που θέτει η πρόταση συμφωνίας Πρωθυπουργού- Αρχιεπισκόπου «θέλουν πολλή μελέτη, πολύ διάλογο και υπάρχουν πολλές συνιστώσες, κοινωνικές, νομικές. Πρέπει όλα να τεθούν στο τραπέζι».

Ο ίδιος τονίζει πως «διαφωνούμε ριζικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος στα σημεία όπως αυτά μπαίνουν στο άρθρο 3 κάνοντας λόγο για ουδετεροθρησκία. Τι είναι αυτή η ουδετεροθρησκία; Ίσα – ίσα το ελληνικό Σύνταγμα καλύπτει πλήρως την ανεξιθρησκία και ο καθένας έχει την ελευθερία να πιστεύει και να λατρεύει εκεί όπου επιθυμεί. Ακόμη πιο σημαντικό είναι και το θέμα της οικογένειας, αφού εάν διαλύσουμε την ελληνική οικογένεια τότε διαλύουμε το έθνος και την κοινωνία μας».

Αναφορικά με την αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας των κληρικών ο Σεβασμιώτατος τονίζει πως «η Εκκλησία έχει δώσει σχεδόν όλο το μέρος της αξιοποιήσιμης περιουσίας της και έχει μείνει ένα ελάχιστο, που εδώ στην Κρήτη περιορίζεται σε βοσκοτόπια και σε άλλες μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ερχόμαστε τώρα να συζητήσουμε τι; Να βγάλουμε 1.000 περίπου ιερείς που έχει περίπου η Κρήτη στο δρόμο;».

Όλα αυτά είναι ζητήματα που όπως λέει πρέπει να συζητηθούν. «Και εμείς είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε σοβαρά με κάθε κυβέρνηση. Αλλά όχι με τον τρόπο αυτό και με αυτή την προχειρότητα. Είναι θέμα διαλόγου από ειδικούς για να δούμε όλες τις πλευρές» σημειώνει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων