24/01/2019 24/01/2019 Τη έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αποκαλείται από τα μέσα ενημέρωση ως “νέα εκκλησία” εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φιλάρετος. “Οι εχθροί  μας θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου η εκκλησία μας να χάσει τη ενότητά της. Ο βασικός τους στόχος είναι να μας χωρίσουν. Κι όπως έχω ήδη αποσημάνει...
24 Ιανουαρίου, 2019 - 8:20

Μητρ. Φιλάρετος: Αντιδράσεις για το όνομα

Διαδώστε:
Μητρ. Φιλάρετος: Αντιδράσεις για το όνομα

Τη έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αποκαλείται από τα μέσα ενημέρωση ως “νέα εκκλησία” εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φιλάρετος.
“Οι εχθροί  μας θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου η εκκλησία μας να χάσει τη ενότητά της. Ο βασικός τους στόχος είναι να μας χωρίσουν. Κι όπως έχω ήδη αποσημάνει το όνομα αυτό μας υπεβλήθη, δεν είναι δικό μας. Όσοι έχουν σχέση με την ενημέρωση θα πρέπει να μας βοηθήσουν να σβήσουμε αυτό το όνομα από τα ΜΜΕ. Δεν είναι αυτό το όνομά μας. Είμαστε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ακριβώς και οι άλλες: η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ρωσική, η Σερβική” δήλωσε και πρόσθεσε: “Τα να μας αποκαλούν η νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της  Ουκρανίας, σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλες. Εμείς είμαστε η κυρίαρχη Εκκλησία στην Ουκρανία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων