10/12/2018 10/12/2018 Μνημόσυνο τελέστηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων για την ανάπαυση του Μακαριστού Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού. Το όνομα του Μητροπολίτη Σεβαστιανού κατέστη παγκοσμίως γνωστό χάρις στην μαχητικότητά του για τη διεκδίκηση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, καθώς είχε επισκεφθεί το Αμερικανικό Κογκρέσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τις...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:08

Μνημόσυνο για τον Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανό

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανό

Μνημόσυνο τελέστηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων για την ανάπαυση του Μακαριστού Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού.

Το όνομα του Μητροπολίτη Σεβαστιανού κατέστη παγκοσμίως γνωστό χάρις στην μαχητικότητά του για τη διεκδίκηση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, καθώς είχε επισκεφθεί το Αμερικανικό Κογκρέσο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τις αλβανικές θηριωδίες. Είχε προβλέψει ότι και μετά την πτώση του Κομμουνισμού, όλες οι Αλβανικές κυβερνήσεις θα κάνουν το παν για να διώξουν τους Έλληνες από τη Βόρειο Ήπειρο και το 1990, μετά το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία, προσπάθησε να πείσει ώστε να παραμείνουν οι Έλληνες ομογενείς στα χωριά της Βορείου Ηπείρου και να μην τα εγκαταλείψουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων