14/11/2018 15/11/2018 Μυστήριο αποτελεί η προγραμματισμένη για την Τρίτη 13 Νοεμβρίου συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο με το Συμβούλιο Επισκόπων της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν τις ευθύνες εκατέρωθεν. Ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι το ραντεβού είχε αρχικά οριστεί να γίνει στη Λαύρα της Κοιμήσεως...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2018 - 8:32

Μυστήριο για τη συνάντηση Ποροσένκο -Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μυστήριο για τη συνάντηση Ποροσένκο -Εκκλησίας

Μυστήριο αποτελεί η προγραμματισμένη για την Τρίτη 13 Νοεμβρίου συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο με το Συμβούλιο Επισκόπων της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν τις ευθύνες εκατέρωθεν.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι το ραντεβού είχε αρχικά οριστεί να γίνει στη Λαύρα της Κοιμήσεως Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου συνεδρίασε η Ιεραρχία, ο πρόεδρος Ποροσένκο είπε ότι περίμενε τους ιεράρχες σε άλλο σημείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν τηλεφώνησε στον Μητροπολίτη Ονούφριο και διερωτήθη γιατί δεν έχουν φανεί στο ραντεβού εκείνος τους απάντησς ότι τον περίμεναν στο μοναστήρι και τον κάλεσε να πάει έστω και καθυστερημένα, γεγονός που αρνήθηκε.

Το πρωί της Τετάρτης πάντως, δημοσίευμα της ουκρανικής Vesti έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στο γεγονός, γράφοντας ότι τελικά στη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο εμφανίστηκαν 3 Επίσκοποι από τους 89 και πως όλα έγιναν κεκλεισμένων των θυρών.

“Μόνο τρεις αντιπρόσωποι της ουκρανικής εκκλησίας ήταν παρόντες” γράφει η Vesti, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων