16/10/2018 16/10/2018 Την διακοπή της κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του Φαναρίου να προχωρήσει τη διαδικασία για τη χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας, η ρωσική Ι.Σ. έκρινε ότι οι...
16 Οκτωβρίου, 2018 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2018 - 8:16

Η Μόσχα διακόπτει την κοινωνία με το Φανάρι

Διαδώστε:
Η Μόσχα διακόπτει την κοινωνία με το Φανάρι

Την διακοπή της κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του Φαναρίου να προχωρήσει τη διαδικασία για τη χορήγηση της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Κατά τη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας, η ρωσική Ι.Σ. έκρινε ότι οι πράξεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα, το έφεραν εκτός πεδίου κανονικότητας, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ευχαριστιακή κοινωνία.

“Στο εξής και μέχρι την άρση των αντικανονικών αποφάσεων που πήρε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως οι ιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας είναι αδύνατο να συλλειτουργούν με κληρικούς της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και για τους πιστούς είναι αδύνατη η συμμετοχή σε πράξεις λατρείας σε ναούς αυτής”  υπογράμμιζει η Ιερά Σύνοδος.

Εκφράζει πλήρη υποστήριξή της προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και την πληρότητα της ουκρανικής ορθόδοξης εκκλησίας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για αυτή και καλεί τους Προκαθημένους και τις Συνόδους των Τοπικών Εκκλησιών σε αξιολόγηση των αντικανονικών πράξεων του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, για κοινή αναζήτηση της εξόδου από προκειμένη βαριά κρίση, που σχίζει το σώμα της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων