01/10/2018 01/10/2018 Οι προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αιτιολογήσει τη στάση του στο Ουκρανικό ζήτημα χρησιμοποιώντας έγγραφα πριν από 300 χρόνια, στερούνται και νομικής και ιστορικής βάσης, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας. “Αρχικά, το ιστορικό έγγραφο σχετικά με την απόδοση της Μητρόπολης Κιέβου στο Πατριαρχείο της Μόσχας το 1686 δεν αναφέρει ότι η αυτή η απόδοσις ήταν...
01 Οκτωβρίου, 2018 - 11:13

Μόσχα: Οι προσπάθειες του Φαναρίου για το ουκρανικό δεν έχουν νομική βάση

Διαδώστε:
Μόσχα: Οι προσπάθειες του Φαναρίου για το ουκρανικό δεν έχουν νομική βάση

Οι προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αιτιολογήσει τη στάση του στο Ουκρανικό ζήτημα χρησιμοποιώντας έγγραφα πριν από 300 χρόνια, στερούνται και νομικής και ιστορικής βάσης, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας.
“Αρχικά, το ιστορικό έγγραφο σχετικά με την απόδοση της Μητρόπολης Κιέβου στο Πατριαρχείο της Μόσχας το 1686 δεν αναφέρει ότι η αυτή η απόδοσις ήταν προσωρνή. Αλλά αν φανταστούμε -αν κι αυτό δεν είναι στο έγγραφο- ότι η προσωρινή φύσις της απόδοσις αναφερόταν σε αυτό, ακόμα κι έτσι δεν θα υπήρχε νομική ισχύς σήμερα” δήλωσε ο δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και κοινωνίας της Εκκλησίας της Ρωσίας.
Και πρόσθεσε ότι γενική αρχή του ρωμαϊκού δικαίου, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στο χριστιανικό νόμο, είναι ότι η περίοδος ισχύς είναι 30 χρόνια.
“Τριάντα, όχι τριακόσια” πρόσθεσε με δηλώσεις του στο Interfax.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων