01/10/2018 01/10/2018 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποίησε πως θα διασπάσει τους δεσμούς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανέφερε το «Αssociated Press». Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο η αυστηρή αυτή προειδοποίηση, έρχεται μετά την υπόσχεση του Οικουμενικού Πατριάρχη να επιτρέψει την Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη...
01 Οκτωβρίου, 2018 - 8:19

Η Μόσχα απειλεί το Φανάρι με ρήξη σε περίπτωση ουκρανικής αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Η Μόσχα απειλεί το Φανάρι με ρήξη σε περίπτωση ουκρανικής αυτοκεφαλίας

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προειδοποίησε πως θα διασπάσει τους δεσμούς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ανέφερε το «Αssociated Press». Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο η αυστηρή αυτή προειδοποίηση, έρχεται μετά την υπόσχεση του Οικουμενικού Πατριάρχη να επιτρέψει την Αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ρωσική Εκκλησία, η μεγαλύτερη Ορθόδοξη του Κόσμου, κατά το «ΑP», αντιδρά μετ’ επιτάσεως στην απόφασή αυτή του κ. Βαρθολομαίου.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, Vladimir Legoyda, προειδοποίησε την Παρασκευή πως θα σπάσει η «Ευχαριστιακή Κοινωνία» με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αν καταστήσει Αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η εν λόγω Εκκλησία πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας για εκατοντάδες χρόνια, αν και πολλές ενορίες έχουν διαχωριστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δημιουργώντας σχίσμα γράφει το ΑΡ.

Οι Εκκλησίες για ανεξαρτησία έχουν αυξηθεί από το 2014 και έπειτα, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος, Legoyda, είπε πως τα σχέδια για Αυτοκεφαλία «απειλούν την εύθραυστη θρησκευτική ειρήνη στην Ουκρανία» και κατηγόρησε πως αυτά καθοδηγούνται από «πολιτικές φιλοδοξίες των Ουκρανών ηγετών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων