16/01/2019 16/01/2019 Η αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι ένα καθαρά πολιτικό σχέδιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στα ρωσικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιίμιρ Πούτιν, λίγο πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι. “Βασικός στόχος του σχεδίου αυτού είναι να χωρίσουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να σπείρουν ότι μόνο το εθνικό, αλλά...
16 Ιανουαρίου, 2019 - 9:53

Νέα επίθεση Πούτιν κατά της Αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Νέα επίθεση Πούτιν κατά της Αυτοκεφαλίας

Η αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι ένα καθαρά πολιτικό σχέδιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στα ρωσικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιίμιρ Πούτιν, λίγο πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

“Βασικός στόχος του σχεδίου αυτού είναι να χωρίσουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να σπείρουν ότι μόνο το εθνικό, αλλά και θρησκευτικό μίσος” τόνισε προσθέτοντας: “Εννοείται πως η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναμειγνύεται στις εκκλησιαστικές διαδικασίες και μάλιστα στο έδαφος ενός ξένου κράτους. Βλέπουμε όμως τι κίνδυνους εγκυμονούν αυτά τα πειράματα και η βίαιη ανάμειξη του κράτους στην θρησκευτική δράση μεταξύ άλλων και της παγκόσμιας ορθοδοξίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων