03/12/2018 03/12/2018 Αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται -κατά πως όλα δείχνουν- να κλείσει ο νέος κύκλος επαφών της κυβέρνησης με παράγοντες της εκκλησίας σχετικά με τη προωθούμενη συμφωνία για την αλλαγές στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος,...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2018 - 11:00

Νέες επαφές Γαβρόγλου με ΙΣΚΕ και Κληρικούς Κρήτης

Διαδώστε:
Νέες επαφές Γαβρόγλου με ΙΣΚΕ και Κληρικούς Κρήτης

Αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται -κατά πως όλα δείχνουν- να κλείσει ο νέος κύκλος επαφών της κυβέρνησης με παράγοντες της εκκλησίας σχετικά με τη προωθούμενη συμφωνία για την αλλαγές στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ενώ θα έχει εκ νέου επαφές Κληρικούς της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) και οι πρόεδροι των κατά τόπους Ιερών Συνδέσμων συνεδρίασαν εκτάκτως σκοπό να ενημερωθούν από τον πρόεδρο π. Ζαχαρία Αδαμάκη για τις πρόσφατες επαφές της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κρήτης με τον υπουργό Παιδείας , τους Αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων της ελληνικής Βουλής καθώς και τους βουλευτές της Κρήτης.

Έπειτα από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση το Δ.Σ της Ένωσης καθώς και οι πρόεδροι των Ιερών Συνδέσμων αποφάσισαν ομόφωνα να επισκεφθούν τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και να αποδεχθούν την πρόταση του υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου για διάλογο στις 4 Δεκεμβρίου με τους κληρικούς της Εκκλησίας της Κρήτης.

Επίσης, αποφάσισαν να έλθουν οι τοπικοί Σύνδεσμοι των Ιερών Μητροπόλεων σε επικοινωνία με τους ανά νομό βουλευτές της Κρήτης και να ζητήσουν την ξεκάθαρη θέση τους για τα παραπάνω θέματα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, με συνέντευξή του στη Realnews  τόνισε ότι η μισθοδοσία των κληρικών «δεν είναι θέμα παζαριού» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα νομοθετικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματά τους.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει ότι η διακριτότητα των ρόλων κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού» και αναφέρει ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία, που έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων