13/11/2018 13/11/2018 Καθοριστικός για τις εξελίξεις στο θέμα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία κρίνεται ο Νοέμβριος. Η σύγκληση του ενωτικού συμβουλίου, που προωθείται από το Πατριαρχείο του Κιέβου, στο οποία ευελπιστούν ότι θα συμμετάσχουν όλοι οι εκκλησιαστικοί φορείς της χώρας, καθυστερεί και δεν αναμένεται πριν από τα τέλη του Νοεμβρίου. Όπως μάλιστα, ανέφερε στο πρακτορείο Interfaχ...
13 Νοεμβρίου, 2018 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2018 - 16:24

Καθοριστικός ο Νοέμβριος για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Καθοριστικός ο Νοέμβριος για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Καθοριστικός για τις εξελίξεις στο θέμα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία κρίνεται ο Νοέμβριος.
Η σύγκληση του ενωτικού συμβουλίου, που προωθείται από το Πατριαρχείο του Κιέβου, στο οποία ευελπιστούν ότι θα συμμετάσχουν όλοι οι εκκλησιαστικοί φορείς της χώρας, καθυστερεί και δεν αναμένεται πριν από τα τέλη του Νοεμβρίου.

Όπως μάλιστα, ανέφερε στο πρακτορείο Interfaχ ο Afanasy Shkurupiy, της Νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η επιτροπή διαπραγματεύσεων που έχει συσταθεί για να συζητήσει το θέμα δεν έχει αρχίσει ακόμα τις συνεδριάσεις. Η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία είχε έρθει σε αντιπαράθεση με το Πατριαρχείο του Κιέβου στα τέλη του Οκτωβρίου σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Το Πατριαρχείο του Κιέβου από την πλευρά του αναμένεται να συνεδριάσει στις 21 Νοεμβρίου προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του επί της διαδικασίας, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για σύγκληση του ενωτικού συμβουλίου πριν μπει ο Δεκέμβριος.

Πάντως, η Κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, και αντιτίθεται προς την αυτοκεφαλία, ανακοίνωσε επισήμως, ότι παρά την πρόσκληση που έχει λάβει, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτό το συμβούλιο.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο και Ιεράρχες της Κανονικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων