07/12/2018 07/12/2018 Προ των πυλών βρίσκεται το θέμα του τόμου της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας και η  Ιερά Σύνόδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ολολήρωσε τις εργασίες της,αποφασίζοντας να αμυνθεί στις αποφάσεις της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου . Της Συνόδου προήδρευσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος και η Σύνοδος ασχολήθηκε με την στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 19:26

Όχι στην “Ενωτική Σύνοδο” από την Ουκρανική Σύνοδο

Διαδώστε:
Όχι στην “Ενωτική Σύνοδο” από την Ουκρανική Σύνοδο

Προ των πυλών βρίσκεται το θέμα του τόμου της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας και η  Ιερά Σύνόδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ολολήρωσε τις εργασίες της,αποφασίζοντας να αμυνθεί στις αποφάσεις της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου .

Της Συνόδου προήδρευσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος και η Σύνοδος ασχολήθηκε με την στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κυρίως με τις αποφάσεις που πήρε αυτό, στην προ ημερών Σύνοδο που έλαβε χώρα στο φανάρι και αποφάνθηκε για τη λεγόμενη “Ενωτική Σύνοδο,” κάνοντας γνωστή την πρόσκλησή της να συμμετάσχουν σε αυτήν όσοι το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Ουκρανικής Εκκλησίας η Σύνοδος η οποία ολόκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα αποφάσισε να προσφύγει στους Διεθνείς Οργανισμούς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσπαθώντας να αντιδράσει στην αυτοκεφαλία.

Στις 7 Δεκεμβρίου στην κατοικία του Προκαθήμενου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ξεκίνησε η τελευταία για φέτος συνεδρία της Συνόδου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,

Στη συνεδρία θα ακούστηκαν επίσης, ετήσιες εκθέσεις και αναφορές των Συνοδικών Ιδρυμάτων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Πηγή:http://www.patriarchia.ru/db/text/5319212.html?fbclid=IwAR0IxUnu_xlm_pj7x8V_6UUm3wWxNqcqrVSgB9EJBTBkfLjYlYDW80N0JI4

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων