03/12/2018 03/12/2018 Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν Εκκλησία και κυβέρνηση, καθώς ο νέος κύκλος επαφών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κλείνει αύριο. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την αναθεώρηση των συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος, ενώ από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι θα...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2018 - 19:34

Οι επόμενες κινήσεις Πολιτείας- Εκκλησίας για τη “συμφωνία”

Διαδώστε:
Οι επόμενες κινήσεις Πολιτείας- Εκκλησίας για τη “συμφωνία”

Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν Εκκλησία και κυβέρνηση, καθώς ο νέος κύκλος επαφών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κλείνει αύριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την αναθεώρηση των συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος, ενώ από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι θα μιλήσει στην Ιερά Σύνοδο, αρνούμενος κάθε άλλη δήλωση.

Καταλυτική για τις οποίες αποφάσεις και κινήσεις, θα είναι η συνάντηση που θα έχει αύριο Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος εξαρχής έχει τονίσει ότι δε θα αποδεχθεί καμία αλλαγή στο μισθολογικό των Ιερέων. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εκ νέου συζήτηση που θα έχει ο κ. Κώστας Γαβρόγλου με αντιπροσωπεία Κληρικών της Κρήτης.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία θα τοποθετηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ θα εκλεγούν και τα μέλη τα οποία θα συμμετάσχουν στην ειδική μεικτή επιτροπή διαλόγου, την δημιουργία της οποίας έχουν ήδη αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου και  η Εκκλησία. Σημειώνεται ότι η εξαγγελθείσα ημερομηνία για τη σύγκλιση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι για τις 11-13 Δεκεμβρίου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων