16/11/2018 16/11/2018 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να μην έρθει ξανά προς συζήτησιν με την Πολιτεία το μισθολογικό των ορθοδόξων ιερέων. Αυτό συνεπάγεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα συζητήσει στο άμεσο μέλλον όλα τα σημεία της εν εξελίξει...
16 Νοεμβρίου, 2018 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2018 - 17:10

“Το καθεστώς της μισθοδοσίας των Ιερέων παραμένει ως έχει”

Διαδώστε:
“Το καθεστώς της μισθοδοσίας των Ιερέων παραμένει ως έχει”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία να μην έρθει ξανά προς συζήτησιν με την Πολιτεία το μισθολογικό των ορθοδόξων ιερέων. Αυτό συνεπάγεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα συζητήσει στο άμεσο μέλλον όλα τα σημεία της εν εξελίξει συμφωνίας, αλλά όχι όσα εγγίζουν το μισθολογικό του ιερού κλήρου.

“Το καθεστώς της μισθοδοσίας των Ιερέων παραμένεις ως έχει. Δεν δέχθηκε η Ιεραρχία καμία αλλαγή.” τόνισε ο Μητροπόλιτης Φθιώτιδος Νικόλαος και συνέχισε εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι θα στυσταθεί μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα θέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων