27/12/2018 27/12/2018 Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία καταγγέλλει την επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της θρησκευτικής ελευθερίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις: Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας: “Η επίθεση σε κάθε χώρο λατρείας είναι μια επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα που κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία. Η παρουσία μας εδώ ως κυβέρνηση είναι για να...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2018 - 22:09

Ομόφωνη καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στον Άγιο Διονύσιο

Διαδώστε:
Ομόφωνη καταδίκη του τρομοκρατικού χτυπήματος στον Άγιο Διονύσιο

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία καταγγέλλει την επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας: “Η επίθεση σε κάθε χώρο λατρείας είναι μια επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα που κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία. Η παρουσία μας εδώ ως κυβέρνηση είναι για να καταδικάσουμε τέτοιου είδους ενέργειες με τον πιο απόλυτο τρόπο και, προφανώς, να ευχηθούμε στους τραυματίες να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους”.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας: “μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» προσθέτοντας πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Γιώργος Καλαντζής, Γ.Γ. Θρησκευμάτων: “Όπως κάθε επίθεση σε έναν χώρο που είναι αφιερωμένος στον Θεό, το σημερινό συμβάν είναι επίθεση εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας όλων και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς «αλλά», καταδίκη του είναι αυτονόητη. Ειδικά αυτές τις Άγιες μέρες, τέτοιες ενέργειες κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την πίστη μας για την ανάγκη υπεράσπισης των αρχών και των αξιών που διασφαλίζει το Σύνταγμά μας. Ευχόμαστε οι συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους, να αναρρώσουν άμεσα και πλήρως”.

Θεόδωρος Τοσουνίδης, Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: “Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χωρίς καμία προειδοποίηση και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού και του νεωκόρου. Ήταν μια απεχθής και άθλια ενέργεια. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Κάθε πράξη βίας, από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα και πρέπει να μας βρίσκει όλους σε ενιαίο μέτωπο απέναντί της. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό και στον νεωκόρο της εκκλησίας».

Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής: «Η σημερινή έκρηξη κοντά σε έναν λατρευτικό χώρο, όπως είναι η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο κέντρο της Αθήνας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, είναι απολύτως απεχθής και καταδικαστέα ενέργεια, που πλήττει τη θρησκευτική ελευθερία και στρέφεται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης».

Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος ΚΙΝΑΛ: “Δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Απειλήθηκαν ζωές. Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων