13/12/2018 13/12/2018 Επέστρεψαν 56 ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Φανάρι αναπάντητες τις προσκλήσεις για συμετοχή στην “ενωμένη” Σύνοδο. Ωστόσο Δύο 24ωρα έμειναν πριν από την ενωτική σύνοδο των ορθοδόξων εκκλησιών στην Ουκρανία, και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Στο καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σύνοδο που θα...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2018 - 17:53

Ουκρανοί ιερείς δεν απάντησαν στην πρόσκληση για την Ενωμένη Σύνοδο

Διαδώστε:
Ουκρανοί ιερείς δεν απάντησαν στην πρόσκληση για την Ενωμένη Σύνοδο

Επέστρεψαν 56 ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Φανάρι αναπάντητες τις προσκλήσεις για συμετοχή στην “ενωμένη” Σύνοδο.

Ωστόσο Δύο 24ωρα έμειναν πριν από την ενωτική σύνοδο των ορθοδόξων εκκλησιών στην Ουκρανία, και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Στο καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σύνοδο που θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου Προκαθήμενου, που θα λάβει τον Τόμο της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όπως γράφουν ουκρανικά, αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ένα από το πρόσωπα που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνοδο και έχει προταθεί να θέσει υποψηφιότητα είναι ο Μητροπολίτης Γαλλίας, κ.κ. Εμμανουήλ. Ο κ. Εμμανουήλ θα προεδρεύσει της Συνόδου, αλλά ακόμα δεν έχει αποφανθεί αν θα είναι υποψήφιος
Στη σύνοδο αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 50 Ιεράρχες, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν επί του καταστατικού χάρτη που εξέδωσε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να εκλέξουν τον νέο προκαθήμενο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων