02/12/2018 02/12/2018 Σήμερα, o Εντιμ. Andrew Scheer, ηγέτης των Συντηρητικών του Καναδά, εξέδωσε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. “Σήμερα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τον Πρωτόκλητο. Ο Απόστολος Ανδρέας είναι ο ιδρυτής και προστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδρα...
02 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:05

 Ο Ηγέτης των Συντηρητικών Andrew Scheer τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
 Ο Ηγέτης των Συντηρητικών Andrew Scheer τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σήμερα, o Εντιμ. Andrew Scheer, ηγέτης των Συντηρητικών του Καναδά, εξέδωσε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

“Σήμερα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τον Πρωτόκλητο. Ο Απόστολος Ανδρέας είναι ο ιδρυτής και προστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδρα του Πατριάρχη, ο οποίος έχει την πρώτη θέση τιμής σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον 4ο αιώνα συνέβαλε καθοριστικά στην εξάπλωση του ορθόδοξου χριστιανισμού. Υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η ηγετική φωνή που διεθνώς προάγει τη χριστιανική πίστη, τη θρησκευτική ελευθερία, τον διαθρησκειακό διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη, καθώς και τη σπουδαιότητα της φροντίδας του περιβάλλοντος.

Ο Βαρθολομαίος, εκλεγείς Οικουμενικός Πατριάρχης από το 1991, ως πνευματικός ηγέτης των περίπου 300 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών ανά τον κόσμο, έχει αποδείξει τον εαυτό του γεφυροποιό σε έναν πνευματικά ταραχώδη κόσμο. Απόδειξη της σωστής ηγεσίας του Πατριάρχη είναι ο χειρισμός της κατάστασης στην Ουκρανία για ένωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και απόδοση αυτοκεφαλίας.

Εκ μέρους των Συντηρητικών του Καναδά, απευθύνω τις καλύτερες, ειλικρινείς ευχές μου στους ορθόδοξους χριστιανούς του Καναδά, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού των κοινοτήτων μας από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό ωκεανό. Επίσης, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης που γιορτάζουν σήμερα τη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σε όλο τον κόσμο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων