25/01/2019 25/01/2019 Η Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία  της Γκέλβερι, μια μικρή πόλη στην περιοχή της Καππαδοκίας. Το κτίριο αποτελείται από τρεις ξεχωριστές φάσεις κατασκευής. Ο ναό υπέστη σημαντικές παρεμβάσεις μετά την κατασκευή του που ανάγεται στο τέλος του 4ου αιώνα. Ο ναό χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας μέχρι και...
25 Ιανουαρίου, 2019 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2019 - 14:21

Ο Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Καππαδοκία

Διαδώστε:
Ο Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Καππαδοκία

Η Εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία  της Γκέλβερι, μια μικρή πόλη στην περιοχή της Καππαδοκίας. Το κτίριο αποτελείται από τρεις ξεχωριστές φάσεις κατασκευής. Ο ναό υπέστη σημαντικές παρεμβάσεις μετά την κατασκευή του που ανάγεται στο τέλος του 4ου αιώνα. Ο ναό χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας μέχρι και το 1924, όπου ο Ελληνικός πληθυσμός εγκατέλειψε τις πατρογονικές εστίες του, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε τζαμί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων