27/12/2018 27/12/2018 Εντονη ανησυχία προκαλεί στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας έκρηξη που σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου, καθώς ο μηχανισμός εξερράγη χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κι ενώ στον Ναό ετοιμάζονταν για την τέλεση θείας λειτουργίας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση κατοίκου της περιοχής στο πρακτορείο...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2018 - 19:36

“Ο Θεός φύλαξε και δεν έχουμε νεκρούς”

Διαδώστε:
“Ο Θεός φύλαξε και δεν έχουμε νεκρούς”

Εντονη ανησυχία προκαλεί στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας έκρηξη που σημειώθηκε στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου, καθώς ο μηχανισμός εξερράγη χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κι ενώ στον Ναό ετοιμάζονταν για την τέλεση θείας λειτουργίας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση κατοίκου της περιοχής στο πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: “Ήθελαν να σκοτώσουν. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτό που έγινε. Ευτυχώς δεν έχουμε νεκρούς.Ο Θεός φύλαξε και δεν έχουμε νεκρούς. Ετοιμαζόμουν να περάσω το δρόμο απέναντι, να ανάψω ένα κερί και να πάω στη δουλειά μου, όταν άκουσα τον εκκωφαντικό θόρυβο. Είμαι συγκλονισμένος ”

O γ.γ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι το ύποπτο μεταλλικό αντικείμενο το εντόπισε ο νεωκόρος, ο οποίος αρχικά υπέθεσε ότι δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό. Εν συνεχεία, ωστόσο, αποφάσισε να το μεταφέρει στο κοντινό παρτέρι και κάλεσε την αστυνομία.
Έπειτα από την κλήση μετέβη στο σημείο αστυνομικός με περιπολικό και μαζί με τον νεωκόρο του ιερού ναού πλησίασε το αντικείμενο.
Ήταν τότε που ο μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την επίθεση ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο Ιερέας της εκκλησίας π. Γεώργιος που μίλησε στον ΣΚΑΪ είπε ότι σήμερα ανήμερα του Αγίου Στεφάνου θα γινόταν λειτουργία στο ναό. Πρόσθεσε επίσης ότι ο νεωκόρος είναι καλά στην υγεία του.

Παρακολουθείστε σχετικό βίντεο:

 

 

“Η έκρηξη έγινε στον Ιερό Ναό, στη διπλανή είσοδο από τα σκαλάκια, δέκα μέτρα από την καφετέρια όπου είναι πολυσύχναστη. Το χτύπημα είναι εντελώς τυφλό και δολοφονικό” είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή υπήρχε τηλεχειρισμός οπότε σίγουρα ήθελαν νεκρό αστυνομικό, ή να μην είχαν ειδοποιήσει καν και να έσκαγε μόνη της επομένως πάλι είναι τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα”, σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε:

“Ο συνάδελφος είναι ακόμα στο χειρουργείο, κοιτάμε για τα θραύσματα, κοιτάμε για τα μάτια του, την ακοή του, τι βλάβες μπορεί να έχει πάθει. Ευτυχώς δεν είναι πολύ σοβαρά. Ούτε ο νεωκόρος από ότι μαθαίνω από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται στον Ευαγγελισμό… Έχουμε να κάνουμε με ένα χριστουγεννιάτικο τυφλό και δολοφονικό χτύπημα σε Ναό”.

“Ο αστυνομικός δεν πήγε να ανοίξει το κουτί, δεν είναι ανόητος ο άνθρωπος. Ενώ το είχε βάλει στο παρτέρι έσκασε, ήδη το είχε μετακινήσει. Για αυτό και έχουμε μία υποψία ότι υπήρχε τηλεχειρισμός, γιατί ήδη είχε μετακινηθεί το κουτί από τον νεωκόρο από τα σκαλάκια της εκκλησίας και είχε πάει στο παρτέρι. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Περιμένουμε τις πρώτες ενδείξεις από τα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για να δούμε τι εκρηκτικός μηχανισμός είναι και ποιο ήταν το πυροκροτικό μέσο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ακούστε το ηχητικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων