28/11/2018 28/11/2018 Η επιβολή στρατιωτικού νόμου δεν θα εμποδίσει την διεξαγωγή του συμβουλίου ενοποίησης που θα οδηγήσει στην αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής, Αντρέι Παρούμπι, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Twitter . Μάλιστα κάλεσε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να ορίσει την ημερομηνία του συμβουλίου το συντομότερο δυνατόν τονίζοντας ότι...
28 Νοεμβρίου, 2018 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2018 - 13:03

“Είμαστε έτοιμοι για την αυτοκεφαλία”

Διαδώστε:
“Είμαστε έτοιμοι για την αυτοκεφαλία”

Η επιβολή στρατιωτικού νόμου δεν θα εμποδίσει την διεξαγωγή του συμβουλίου ενοποίησης που θα οδηγήσει στην αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής, Αντρέι Παρούμπι, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Twitter .

Μάλιστα κάλεσε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να ορίσει την ημερομηνία του συμβουλίου το συντομότερο δυνατόν τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εγγυηθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Οι δηλώσεις του κ. Παρούμπι έρχονται σε απάντηση δημοσιευμάτων που βλέπουν το ως της δημοσιότητας, ότι η επιβολή του στρατιωτικού νόμου την οποία αποφάσισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και υπερψήφισε η Βουλή, θα καθυστερήσει την διαδικασία για την αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπενθυμίζεται ότι -όπως έχει ανακοινωθεί- η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδριάζει στο Φανάρι, αναμένεται να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου,πιθανότατα για τις 9-10 Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων