25/12/2018 25/12/2018 Προσκυνητές απ’ όλον τον κόσμο συρρέουν και φέτος κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Όπως επιτάσσει η παράδοση, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι,  παρέλασαν το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων στην πλατεία της Φάτνης, κοντά στη Βασιλική όπου έχει τοποθετηθεί και ένα επιβλητικό έλατο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα σε εορταστική...
25 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2018 - 9:54

Ο τόπος της Γέννησης- Μία άλλη οπτική

Διαδώστε:
Ο τόπος της Γέννησης- Μία άλλη οπτική

Προσκυνητές απ’ όλον τον κόσμο συρρέουν και φέτος κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Όπως επιτάσσει η παράδοση, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι,  παρέλασαν το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων στην πλατεία της Φάτνης, κοντά στη Βασιλική όπου έχει τοποθετηθεί και ένα επιβλητικό έλατο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, κάτω από τον χλωμό, χειμωνιάτικο ήλιο, το πλήθος είχε συγκεντρωθεί πίσω από τα κιγκλιδώματα ασφαλείας για να απολαύσει το θέαμα και να ακούσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στα αραβικά.

“Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα τόσο συμβολικό μέρος για τα Χριστούγεννα”, σχολίασε η Λεά Γκουντέλ, μια 21χρονη Γαλλίδα φοιτήτρια.

Στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία που τελέστηκε χθες τα μεσάνυχτα στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης παραβρέθηκε ο  Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και άλλοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Βασιλική της Γέννησης, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, παραμένει σημαντικός θρησκευτικός και τουριστικός προορισμός, μολονότι οι χριστιανοί κάτοικοι της Βηθλεέμ και της γύρω περιοχής είναι μειοψηφία. Το 2017 οι εορτασμοί είχαν αμαυρωθεί από τις εντάσεις στην περιοχή λόγω της αναγνώρισης, από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Φέτος ωστόσο το κλίμα είναι πολύ καλύτερο και η τουριστική κίνηση που καταγράφεται είναι η υψηλότερη εδώ και χρόνια στη Βηλθεέμ, με τα ξενοδοχεία να αναφέρουν άνοδο στην πληρότητά τους για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής, περίπου 2,8 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ πέρσι ο αριθμός τους ανερχόταν στα 2,5 εκατομμύρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων