01/11/2018 01/11/2018 Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται σε ρωσικούς κύκλους, ότι η Μολδαβία θα ακολουθήσει την Ουκρανία στην αναζήτηση αυτοκέφαλης Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν εξέφρασε την υποστήριξή του στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, ο κ. Ντοντόν συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Κύριλλο, στην πατριαρχική κατοικία στη...
01 Νοεμβρίου, 2018 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2018 - 12:55

“Πίστη” στη Μόσχα δηλώνει ο Μολδαβός Πρόεδρος

Διαδώστε:
“Πίστη” στη Μόσχα δηλώνει ο Μολδαβός Πρόεδρος

Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται σε ρωσικούς κύκλους, ότι η Μολδαβία θα ακολουθήσει την Ουκρανία στην αναζήτηση αυτοκέφαλης Εκκλησίας, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν εξέφρασε την υποστήριξή του στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, ο κ. Ντοντόν συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Κύριλλο, στην πατριαρχική κατοικία στη Μόσχα και υπογράμμισε ότι «η Μολδαβική Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι μέρος της Ρωσίας».

Ο κ. Κύριλλος τον παρασημοφόρησε με την Τιμητική Διάκριση του Τάγματος του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ για την ενεργό υποστήριξη των εκκλησιαστικών πρωτοβουλιών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας.

Τις φήμες για κρίση στις σχέσεις Ρωσίας- Μολδαβίας είχε πυροδοτήσει η απόφαση του Πατριάρχη της Μόσχας, να αναβάλει επίσκεψή του στην Μολδαβία που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 27 και 28 Οκτωβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων