27/09/2018 27/09/2018 Για τρίτη φορά εφέτος εορτάστηκε, την 3ην Σεπτεμβρίου στον ομώνυμον Ναόν Της, στην Αλάνυα της τουρκικής επαρχείας της Αττάλειας, η Παναγία η Πισιδιώτισσα, της οποίας η πρωτότυπη εικόνα είναι γνωστή από τα θαύματα που επετέλεσε τον 6ον αιώνα στη Σωζόπολη της Πισιδίας. Στη θεία Λειτουργία με τον οικείο Ποιμενάρχη συλλειτούργησαν ο Αγιορείτης Αρχιμ. π. Θεολόγος...
27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:28

Εορτασμός Παναγίας Πισιδιώτισσας στην Αλάνυα 

Διαδώστε:
Εορτασμός Παναγίας Πισιδιώτισσας στην Αλάνυα 

Για τρίτη φορά εφέτος εορτάστηκε, την 3ην Σεπτεμβρίου στον ομώνυμον Ναόν Της, στην Αλάνυα της τουρκικής επαρχείας της Αττάλειας, η Παναγία η Πισιδιώτισσα, της οποίας η πρωτότυπη εικόνα είναι γνωστή από τα θαύματα που επετέλεσε τον 6ον αιώνα στη Σωζόπολη της Πισιδίας.

Στη θεία Λειτουργία με τον οικείο Ποιμενάρχη συλλειτούργησαν ο Αγιορείτης Αρχιμ. π. Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος ( που είχε αναλάβει την σχεδίαση και εποπτεία των έργων ανεγέρσεως του κτιριακού συγκροτήματος του ναού) ο Ιερατ. Προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγ.Παύλου-Αγ. Αλυπίου Ατταλείας Αρχιμ. του Οικουμ. Θρόνου π. Μιχαήλ και ο Ιερατ. Προϊστάμενος του Ναού Οικονόμος του Οικουμ. Θρόνου π. Κωνσταντίνος.

Κατά την Θ.Λειτουργίαν η Κυριακή Προσευχή απαγγέλθηκε στα Ρωσσικά, Ελληνικά, Τουρκικά, Γεωργιανά, Ιρανικά και Γκαγκαουζιανά. Μετά την Θ. Λειτουργίαν, στην οποία προσήλθαν και πιστοί από την Αττάλεια και άλλα μέρη, έγινε δεξίωση στον προ του ναού χώρο, που είχε καλυφθεί με μεγάλες τέντες που παρεχώρησε ο Δήμος Αλάνυας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων