12/10/2018 12/10/2018 Η ουκρανική πολιτεία θα σεβαστεί όλους τους Ορθοδόξους πιστούς που θα αποφασίσουν να παραμείνουν στην εκκλησιαστική δομή που θα παραμείνει πιστή στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Πιοτρ Ποροσένκο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείο ότι προχωρά τη διαδικασία για τη χορήγηση του αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Εκκλησία. Το βράδυ της Πέμπτης...
12 Οκτωβρίου, 2018 - 11:37

Ποροσένκο: Θα σεβαστούμε όλους τους Ορθοδόξους

Διαδώστε:
Ποροσένκο: Θα σεβαστούμε όλους τους Ορθοδόξους

Η ουκρανική πολιτεία θα σεβαστεί όλους τους Ορθοδόξους πιστούς που θα αποφασίσουν να παραμείνουν στην εκκλησιαστική δομή που θα παραμείνει πιστή στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Πιοτρ Ποροσένκο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείο ότι προχωρά τη διαδικασία για τη χορήγηση του αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Εκκλησία.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου, ο κ. Ποροσένκο δέχθηκε τον “Πατριάρχη” Κιέβου Φιλάρετο, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Κύριε Πρόεδρε, Σας συγχαίρω για την πρώτη νίκη”, προσθέτοντας: “Ήρθα να σας ευχαριστήσω προσωπικά, γιατί λόγω της επιμονή σας,  πετύχατε σήμερα αυτό. Οι προηγούμενοι πρόεδροι της Ουκρανίας, εργάστηκαν πάνω σε αυτό, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εσείς όμως, πετύχατε έναν κοινό στόχο”.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, αφού “για πάνω από 332 χρόνια η Ουκρανία και η Εκκλησία της Ουκρανίας περίμεναν την αυτοκεφαλία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων