15/11/2018 15/11/2018 Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο και του Μητροπολίτη Ονούφριου, όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως αποκαλύπτει το Interfax ο κ. Πoροσένκο κάλεσε την αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, να πραγματοποιήσουν την συνάντηση στο Ukrainian House (ένα συνεδριακό κέντρο στο...
15 Νοεμβρίου, 2018 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2018 - 8:33

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ποροσένκο και Μητρ. Ονούφριου

Διαδώστε:
Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ποροσένκο και Μητρ. Ονούφριου

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε το τηλεφώνημα μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο και του Μητροπολίτη Ονούφριου, όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αποκαλύπτει το Interfax ο κ. Πoροσένκο κάλεσε την αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, να πραγματοποιήσουν την συνάντηση στο Ukrainian House (ένα συνεδριακό κέντρο στο Κίεβο), παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί η συνάντηση να γίνει στη Λαύρα της Κοιμήσεως Θεοτόκου των Σπηλαίων του Κιέβου, όπου συνεδρίασε η Ιεραρχία της UOC.

“Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μητροπολίτη Ονούφριου και του προέδρου εξελίχθηκε πολύ άσχημα. Παρά το γεγονός ότι ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας ήταν ήρεμος, ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρα θυμωμένος. Φώναζε τόσο δυνατά στο ακουστικό που πολλοί ιεράρχες μπορούσαν να ακούνε τι λέει” δήλωσε στην ιντερνετική εφημερίδα Strana.ua, ένας εκ των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ουκρανός Πρόεδρος απαιτούσε από τον Μητροπολίτη Ονούφριο να υποχωρήσει στο θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας.

Τελικά σύμφωνα με την ουκρανικής Vesti στην συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο , η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, εμφανίστηκαν 3 Επίσκοποι από τους 89.

«Μόνο τρεις αντιπρόσωποι της ουκρανικής εκκλησίας ήταν παρόντες¨γράφει η Vesti, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων