15/12/2018 15/12/2018 Λίγο μετά το μεσημέρι έφτασε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πιοτρ Ποροσένκο, προκειμένου να παραστεί στο ενωτικό συμβούλιο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της χώρας. Χιλιάδες κόσμου είναι συγκεντρωμένοι έξω από τον Ναό, αναμένοντας τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με  το καθεστώς αυτοκεφαλίας και την εκλογή του νέου Προκαθήμενου....
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2018 - 18:36

“Ομιλία Ποροσένκο”: “Σήμερα γράφουμε ιστορία”

Διαδώστε:
“Ομιλία Ποροσένκο”: “Σήμερα γράφουμε ιστορία”

Λίγο μετά το μεσημέρι έφτασε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πιοτρ Ποροσένκο, προκειμένου να παραστεί στο ενωτικό συμβούλιο των Ορθοδόξων Εκκλησιών της χώρας.

Χιλιάδες κόσμου είναι συγκεντρωμένοι έξω από τον Ναό, αναμένοντας τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με  το καθεστώς αυτοκεφαλίας και την εκλογή του νέου Προκαθήμενου.

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο UNIAN, ο κ. Ποροσένκο συνομίλησε με αρκετούς συγκεντρωμένους λίγο πριν μπει στο Ναό: “Στηρίζουμε και προσευχόμαστε ώστε σήμερα να δημιουργηθεί η ουκρανική εκκλησία” είπε, ενώ απευθυνόμενος προς τον κόσμο τους είπε ότι δεν είναι απλοί παρατηρητές “αλλά συμμετέχουν στην δημιουργία της ουκρανικής εκκλησίας.

Λίγο μετά το μεσημέρι κατά την ομιλία του στην “Ενωτική Σύνοδο” ο Ουκρανός πρόεδρος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα:

«Σήμερα όλοι μαζί γράφουμε ιστορία. Η Ουκρανία κόβει τους δεσμούς που την συνδέουν με την Ρωσική Αυτοκρατορία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει το κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε ότι: «Σήμερα κερδίζουμε την πνευματική ανεξαρτησία μας.» 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων