ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
16/11/2018 16/11/2018 Προσπάθειες παραπλάνησης κληρικών και χρήσης της υπογραφής τους χωρίς να το γνωρίζουν, καταγγέλλει στο Facebook ο Αρχιερέας Aleksander Bakhov, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Ουκρανικής Ορθόδοξου Εκκλησίας (UOC) που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Συμεών υποτίθεται ότι έλαβε επιστολές εξουσιοδότησης από 15 επισκόπους της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να...
16 Νοεμβρίου, 2018 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2018 - 11:38

Προσπάθειες παραπλάνησης κληρικών καταγγέλει η UOC

Διαδώστε:
Προσπάθειες παραπλάνησης κληρικών καταγγέλει η UOC

Προσπάθειες παραπλάνησης κληρικών και χρήσης της υπογραφής τους χωρίς να το γνωρίζουν, καταγγέλλει στο Facebook ο Αρχιερέας Aleksander Bakhov, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Ουκρανικής Ορθόδοξου Εκκλησίας (UOC) που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Συμεών υποτίθεται ότι έλαβε επιστολές εξουσιοδότησης από 15 επισκόπους της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στις 13 Νοεμβρίου .

“Είναι ευφάνταστο. Είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό  από ό,τι έκανε ο Φιλάρετος όταν δημιούργησε το Πατριαρχείο του Κιέβου! Τουλάχιστον τότε, οι άνθρωποι ήταν ζωντανοί, παρασύρθηκαν και εξαπατήθηκαν. Εδώ δεν μπορούσαν να προσελκύσουν ανθρώπους, κι απλά έστειλαν μερικές επιστολές εξουσιοδότησης! ” έγραψε στο Facebook και αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επιστολές εξουσιοδότησης, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από δικαστήριο.

“Πατέρες, να είστε προσεκτικοί, επειδή μπορεί να εμπλακείτε σε κάτι χωρίς να το γνωρίζετε!” έγραψε, προσθέτοντας ότι στο αρμόδιο τμήμα της UOC υπάρχουν ήδη δείγματα των υπογραφών όλων των επισκόπων της Ουκρανίας.

“Η συνέλευση των επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν διέταξε κανέναν επίσκοπο να συμμετέχει ή να εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σε οποιαδήποτε συνέλευση!” έγραψε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων
Τα σημαντικότερα νέα