22/10/2018 22/10/2018 Προσφυγή προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας κατέθεσαν δύο εκκλησίες της χώρας που υπάγεται στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας (ROC), ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του κοινοβουλίου για χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία. Όπως μεταδίδει, το SputnikNews, σύμφωνα με τα έγγραφα που είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μητρώο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι αγωγές...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2018 - 10:10

Προσφυγή στο Αν. Δικαστήριο της Ουκρανίας για την αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Προσφυγή στο Αν. Δικαστήριο της Ουκρανίας για την αυτοκεφαλία

Προσφυγή προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας κατέθεσαν δύο εκκλησίες της χώρας που υπάγεται στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας (ROC), ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του κοινοβουλίου για χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία.

Όπως μεταδίδει, το SputnikNews, σύμφωνα με τα έγγραφα που είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μητρώο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι αγωγές υποβλήθηκαν από το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον οικισμό του Horodnytsya της Επαρχίας Zhytomyr  και μια θρησκευτική κοινότητα από την εκκλησία της Επαρχίας του Berdyansk.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων