13/01/2019 13/01/2019 Ακαδημαϊκοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα, Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, κ. Συμεών Πασχαλίδη επισκέφθηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στον όμιλο μεταξύ άλλων συμμετείχαν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι....
13 Ιανουαρίου, 2019 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2019 - 14:23

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Διαδώστε:
Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ακαδημαϊκοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα, Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντή του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, κ. Συμεών Πασχαλίδη επισκέφθηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στον όμιλο μεταξύ άλλων συμμετείχαν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Βλατάδων και ο νεοχειροθετηθείς Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρήστου. Η υποδοχή συνεχίστηκε στο Συνοδικό της Σχολής. Στην προσφώνησή του ο κ. Ελπιδοφόρος περιέγραψε τους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τις δυο Θεολογικές Σχολές, Θεσσαλονίκης και Χάλκης, καθώς και τις προοπτικές πολυεπίπεδης συνεργασίας οι οποίες υπάρχουν στο παρόν και αξίζει να επιδιωχθούν στο μέλλον. Ακολούθησαν οι αντιφωνήσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., του Καθηγητού κ. Συμεών Πασχαλίδη, καθώς και του Καθηγητού κ. Ηρακλή Ρεράκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων. Στη συνέχεια, ο όμιλος των ακαδημαϊκων ξεναγήθηκε στις αίθουσες, τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα του νέου Συνοδικού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα στην ανακαινισμένη τράπεζα της Μονής και με ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης και των μελών του ομίλου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων