17/12/2018 17/12/2018 Νέα επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, οι Κληρικοί της Κρήτης προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου αλλά και πολιτικούς αρχηγούς.  Η αποστολή θα αποτελείται από Αρχιερείς και Κληρικούς της Εκκλησίας Κρήτης καθώς και το Νομικό Της Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, προκειμένου να...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:08

Στις επάλξεις παραμένουν οι Κληρικοί της Κρήτης

Διαδώστε:
Στις επάλξεις παραμένουν οι Κληρικοί της Κρήτης

Νέα επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, οι Κληρικοί της Κρήτης προκειμένου να ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου αλλά και πολιτικούς αρχηγούς.  Η αποστολή θα αποτελείται από Αρχιερείς και Κληρικούς της Εκκλησίας Κρήτης καθώς και το Νομικό Της Σύμβουλο, κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, προκειμένου να ενημερώσει την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για τις θέσεις της Εκκλησίας Κρήτης.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει τις επαφές της με φορείς που έχουν σχέση με την υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας και μάλιστα των πολυτέκνων, για να συνεργασθεί μαζί τους προς την κατεύθυνση της διατήρησης στο Ελληνικό Σύνταγμα της φράσεως ότι η οικογένεια αποτελεί «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους».

Υπενθυμίζεται ότι οι Κληρικοί της Κρήτης είναι αμετακίνητοι στη θέση τους ότι πρέπει να διατηρηθεί το μισθολογικό καθεστώς του ιερέων και να παραμείνουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Κράτους

Την ίδια ώρα, κινητικότητα αναμένεται τις επόμενες ημέρες και σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά που αποφάσισε να διεκδικήσει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος.

Με επιστολή του που έχει ήδη αποστείλει προς όλες τις εκκλησιαστικές αρχές, Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Κρήτης και Ιερές Μητροπόλεις Παλαιάς και Νέας Ελλάδος, Κρήτης και Δωδεκανήσου, παρέχει διευκρινήσεις  για τη διαδικασία διεκδίκησης αναδρομικών και δώρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων