21/01/2019 21/01/2019 Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκληθεί για πρώτη φορά μετά τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιος προσθέτοντας ότι την ίδια ημέρα θα προηγηθεί η τελετή ενθρόνισής του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας. Εν τω μεταξύ,...
21 Ιανουαρίου, 2019 - 8:53

Στις 3 Φεβρουαρίου η πρώτη Ιερά Σύνοδος στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Στις 3 Φεβρουαρίου η πρώτη Ιερά Σύνοδος στην Ουκρανία

Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκληθεί για πρώτη φορά μετά τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιος προσθέτοντας ότι την ίδια ημέρα θα προηγηθεί η τελετή ενθρόνισής του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Unian.info, περίπου 100 ενορίες που υπάγονταν στην ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία,που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας, ανακοίνωσαν ότι στο εξής αποτελούν μέρος της νέας ανεξάρτητης Εκκλησίας της χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων