05/01/2019 05/01/2019    Στο Άγιο Όρος καλλιγραφήθηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Τον Τόμο κόμισε ο Ιερομόναχος π. Λουκάς από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος της Αθωνικής Πολιτείας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το απόσπασμα από τις επίσημες ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ- Ἐκκλησιαστικαί Εἰδήσεις- Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν:...
05 Ιανουαρίου, 2019 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2019 - 10:27

Στο Άγιο Όρος καλλιγραφήθηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας.

Διαδώστε:
Στο Άγιο Όρος καλλιγραφήθηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας.

   Στο Άγιο Όρος καλλιγραφήθηκε ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Τον Τόμο κόμισε ο Ιερομόναχος π. Λουκάς από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος της Αθωνικής Πολιτείας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το απόσπασμα από τις επίσημες ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ-

Ἐκκλησιαστικαί Εἰδήσεις- Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν:

– Τόν Ὁσιολ. Ἱερομόναχον κ. Λουκᾶν Ξενοφωντινόν, κομίσαντα τόν ὑπ’ αὐτοῦ καλλιγραφηθέντα Τόμον Αὐτοκεφαλίας τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας Οὐκρανίας.

Σημείωση για τη φωτογραφία (πάνω φώτο) του έτους 1990, στην οποία ο αοίδιμος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος παραδίδει στον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄ τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Γεωργίας, την έκδοση του οποίου αποφάσισε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου την 3η Μαρτίου 1990: Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα την προσεχή Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στο Φανάρι. Αυτή τη φορά ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ θα παραδώσει, μετά το Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων