10/11/2018 10/11/2018   Αναγκαία η ενότητα πιο πολύ από ποτέ, την στιγμή, που οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας χτυπιούνται και απειλούνται. Με την πρώτη ευκαιρία οι Αλβανοί εθνικιστές προκαλούν διπλωματικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας και κυρίως της Εκκλησίας με στόχο πάντα και αποδέκτη τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος έχει καταφέρει να...
10 Νοεμβρίου, 2018 - 11:53

Στο στόχαστρο εθνικιστικών δημοσιευμάτων ο Αρχ. Αλβανίας

Διαδώστε:
Στο στόχαστρο εθνικιστικών δημοσιευμάτων ο Αρχ. Αλβανίας

 

Αναγκαία η ενότητα πιο πολύ από ποτέ, την στιγμή, που οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας χτυπιούνται και απειλούνται.

Με την πρώτη ευκαιρία οι Αλβανοί εθνικιστές προκαλούν διπλωματικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας και κυρίως της Εκκλησίας με στόχο πάντα και αποδέκτη τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος έχει καταφέρει να προσφέρει μεγάλο έργο για την Ορθοδοξία με κίνδυνο της ζωής του κι έτσι δεν παύει ποτέ να είναι στο στόχαστρο, όσο και αν με χαμηλούς τόνους και χωρίς εντάσεις δραστηριοποιείται στην Αλβανία ενισχύοντας το έργο της Εκκλησίας.

Εκ νέου πάντως ήρθαν στο φως δημοσιεύματα  που ζητούν την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, εμπλέκοντας τον στο όλο νοσηρό κλίμα των δηλώσεων των Αλβανών εθνικιστών.

Το Αλβανικό πρακτορείο  Albeu.com χτυπάει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο ακόμη και για το  ότι οι Έλληνες θα ανεγείρουν Εκκλησία στο χώρο όπου σκοτώθηκε Κ.Κατσίφας, αποκαλώντας, εξτρεμιστές τους Έλληνες και τρομοκράτη τον Κ. Κατσίφα.

Τα περισσότερα αλβανικά μέσα μάλιστα γράφουν ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας που κατ΄ευφημισμό ονομάζεται «αλβανική» συμμετείχε κακώς στην κηδεία του «τρομοκράτη Κ.Κατσίφα».

Άλλα πάλι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τονίζουν ότι, ο Ενβέρ Χότζα, είχε κάνει κάτι καλό στην Αλβανία, διότι πρόσταξε το κλείσιμο των εκκλησιών και των τζαμιών επειδή όλα αυτά θεωρούν ότι ήταν “Δούρειος ίππος” των εισβολέων και των εχθρών των Αλβανών.

Πάντως αυτό που φαίνεται ότι έριξε λάδι στη φωτιά των αρνητικών και απειλητικών δημοσιευμάτων εναντίον του  Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας είναι ότι ενέκρινε την παρουσία τοπικού Ιερέα στην κηδεία του Κατσίφα , θεωρώντας το εκκλησιαστικό χρέος του Αρχιεπισκόπου, σοβαρή πράξη κατά του αλαβανικού κράτους.

Το αλβανικό εθνικιστικό παραλήρημα μάλιστα ονομάζει τους Έλληνες Ιερείς υπηρέτες του Σατανά επειδή  οι ίδιοι θεωρούν ότι αγωνίζονται κατά της αλβανικής γλώσσας και ζητούν να τους διώξουν από την Αλβανία.

Πιο πολύ από ποτέ είναι αναγκαία η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε στιγμές που Προκαθήμενοι, Ιεράρχες και Ιερείς βρίσκονται πια στο στόχαστρο επίσημα εθνικιστών και αλλόθρησκων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων