08/11/2018 08/11/2018 Υπεγράφη από τον Ουκρανό Πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο ο νόμος, ο οποίος προβλέπει την παραχώρηση του ναού του Αγίου Ανδρέα Κιέβου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να στεγάσει την αντιπροσωπεία του ενόψει και της χορήγησης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο εν λόγω νόμος, ο οποίος πέρασε με τη μορφή του κατεπείγοντος από την βουλή...
08 Νοεμβρίου, 2018 - 8:22

Στο Φανάρι ο Αγ. Ανδρέας Κιέβου με νόμο

Διαδώστε:
Στο Φανάρι ο Αγ. Ανδρέας Κιέβου με νόμο

Υπεγράφη από τον Ουκρανό Πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο ο νόμος, ο οποίος προβλέπει την παραχώρηση του ναού του Αγίου Ανδρέα Κιέβου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να στεγάσει την αντιπροσωπεία του ενόψει και της χορήγησης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο εν λόγω νόμος, ο οποίος πέρασε με τη μορφή του κατεπείγοντος από την βουλή της χώρας στις 17 Οκτωβρίου, και ενεκρίθη με 237 ψήφους, επέστρεψε στο γραφείο του προ΄πεδρου για υπογραφή την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Βάσει του νόμου αυτού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποκτά δικαίωμα «δωρεάν και μόνιμης χρήσης» του ναού του Αγίου Ανδρέα του Κιέβου, ενός από τα εμβληματικά μνημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας, ιδιοκτήτης του οποίου θα παραμείνει ωστόσο το κράτος.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι ότι θα επισπεύσει τη διαδικασία χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων