15/01/2019 15/01/2019 Πλήθος συμφωνιών που θα αφορούν τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των καινοτόμων τεχνολογιών, αναμένεται να υπογράψουν Σερβία και Ρωσία, εν όψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βελιγράδι, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου. Παράλληλα με την υπογραφή τουλάχιστον 20 στρατηγικών οικονομικών συμφωνιών, που αφορούν τις υποδομές, την ενέργεια, τα αμυντικά...
15 Ιανουαρίου, 2019 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2019 - 9:27

Συμφωνία Ρωσίας- Σερβίας για τον Άγιο Σάββα

Διαδώστε:
Συμφωνία Ρωσίας- Σερβίας για τον Άγιο Σάββα

Πλήθος συμφωνιών που θα αφορούν τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των καινοτόμων τεχνολογιών, αναμένεται να υπογράψουν Σερβία και Ρωσία, εν όψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βελιγράδι, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου. Παράλληλα με την υπογραφή τουλάχιστον 20 στρατηγικών οικονομικών συμφωνιών, που αφορούν τις υποδομές, την ενέργεια, τα αμυντικά συστήματα , την εκπαίδευση και τον τουρισμό, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να δώσει μία ακόμα σημαντική οικονομική ενίσχυση στη Σερβία κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 17 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Vecernje Novosti, ενισχύοντας το θρησκευτικό του προφίλ, κι έχοντας ήδη εισπράξει ως προσωπική πολιτική ήττα την χορήγηση ουκρανικής  αυτοκεφαλίας, ο κ. Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντρ Βούσιτς, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο κέντρο του Βελιγραδίου. Μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει δωρήσει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ στη χώρα, προκειμένου να γίνουν εργασίες στον Ναό, και οι οι δύο ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στην παράταση του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στο 2019. Ο κ. Πούτιν έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τον ναό του Αγίου Σάββα, και μάλιστα ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος του έχει απονείμει τη μέγιστη τιμή της Σερβικής Ορθοδόξου  Εκκλησίας.

Ηδη πάντως οι Σέρβοι σε μία ακόμα ένδειξη φιλίας προς τον Ρώσο Πρόεδρο, ονόμασαν προ τιμή του μία Εκκλησία, στο χωριό Μπάνστολ.

«Είμαστε δύο Ορθόδοξοι Χριστιανικοί λαοί, που μας συνδέει κοινή Ιστορία, που είχαμε τις συμφωνίες μας και τις διαφωνίες μας στις μεταξύ μας σχέσεις. Αλλά ανέκαθεν η Ρωσία ήταν σύμμαχος των Σέρβων και βοηθούσε όσο μπορούσε περισσότερο. Όπως γράφει το Euronews, η Σερβία πάντα κοιτούσε προς την Ρωσία για υποστήριξη, ακριβώς εξαιτίας της θρησκείας», τόνισε Μπράνκο Σιμόνοβιτς, επικεφαλής της τοπικής λέσχης που εμπνεύσθηκε την δημιουργία της εκκλησίας.

Οι Σέρβοι θεωρούν σημαντική την στήριξη της Μόσχας και στο τελευταίο μέτωπο με το Κοσσυφοπέδιο, αφού οι πλέον σημαντικοί ναοί και τα μοναστήρια της σερβικής εκκλησίας βρίσκονται στο έδαφός του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων