23/11/2018 23/11/2018 “Τα λόγια μου παραποιήθηκαν . Δεν έγινε ποτέ συμφωνία, αλλά υπήρξε πρόθεση συμφωνίας” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδεχόμενος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού. Η συνάντηση αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη. Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος...
23 Νοεμβρίου, 2018 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2018 - 14:05

Συνάντηση Γαβρόγλου -Αρχιεπισκόπου: Οι πρώτες δηλώσεις

Διαδώστε:
Συνάντηση Γαβρόγλου -Αρχιεπισκόπου: Οι πρώτες δηλώσεις

“Τα λόγια μου παραποιήθηκαν . Δεν έγινε ποτέ συμφωνία, αλλά υπήρξε πρόθεση συμφωνίας” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδεχόμενος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού. Η συνάντηση αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα, όπου διεμήνυσε ότι καμία συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει αν δεν το δεχτούν οι Εφημέριοι, η Ιεραρχία και η Πολιτεία.

Στο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν και για το λόγο αυτό έχουν επιστρατευτεί τα δυνατά χαρτιά και οι αρμόδιοι υπουργοί προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κλίμα συναίνεσης. Μάλιστα, τόσο δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, όσο και για στόματος υπουργού Παιδείας έχει τονιστεί ότι η συμφωνία θα προχωρήσει «ακόμα και χωρίς συμφωνία», ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει από την πρώτη στιγμή ότι θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη της απόφασης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός εντάσσεται και επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένου με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος.

Μία πρόγευση του κλίματος που θα επικρατήσει στη συνάντηση έδωσε ο υπουργός Παιδείας, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου. Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι η συζήτηση δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση, και πρόσθεσε ότι η «κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί τη συμφωνία»

Τη ίδια ώρα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Φανάρι, όπου συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έρθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, παρά το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Παιδείας στο Φανάρι, η δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη μη έγκαιρη ενημέρωσή του φαίνεται ότι παραμένει.

Τη συνάντηση με εκπροσώπου τους Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς και ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αναφερόμενος στην εντολή που έλαβε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για νέο γύρω διαλόγου με την «Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κι άλλους εκκλησιαστικούς φορείς».

Επιπροσθέτως, όπως διαφαίνεται και από την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να έχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

 

 

ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÓÉÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÕÐ. ÐÁÉÄÅÉÓ ÊÙÓÔÁ ÃÁÂÑÏÃËÏÕ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ/

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων