04/12/2018 04/12/2018 Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, το εσπέρας, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, 15 εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Παράρτημα Κισσάμου) μαζί με τους Συνοδούς Εκπαιδευτές τους, κ. Ανδρομάχη Χουρδάκη (Φιλόλογο) και κ. Ελένη Μανουσάκη (Χημικό). Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, στην Παλαιά Αίθουσα του Ιδρύματος, όπου τους μίλησε για την...
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:29

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην ΟΑΚ

Διαδώστε:
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην ΟΑΚ

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, το εσπέρας, επισκέφθηκαν την ΟΑΚ, 15 εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Παράρτημα Κισσάμου) μαζί με τους Συνοδούς Εκπαιδευτές τους, κ. Ανδρομάχη Χουρδάκη (Φιλόλογο) και κ. Ελένη Μανουσάκη (Χημικό).

Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, στην Παλαιά Αίθουσα του Ιδρύματος, όπου τους μίλησε για την ιστορία και το έργο της ΟΑΚ, μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

 

 

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι έκαναν «Μία βόλτα στην ΟΑΚ» και περιηγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος, από την επιστημονική συνεργάτιδα Αικατερίνη Καρκαλά και πιο συγκεκριμένα στο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων, όπου ενημερώθηκαν για τη ζωή και το έργο των δύο αγίων, για τους συμβολισμούς της θείας Λατρείας, αλλά και για το Πρόγραμμα Λόγου και Τέχνης «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, «Το Φως», όπου ενημερώθηκαν για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης και την αξία του βιβλίου στη ζωή του ανθρώπου.

 

 

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, “El Greco” και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Εικαστική Έκθεση της κ. Πέπης Χατζηδάκη με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», αλλά και την Έκθεση Φωτογραφίας του κ. Νικολάου Μαγγίνα, που ως θέμα της έχει τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Κρητικό Σαλόνι του Ιδρύματος, με δημιουργική συζήτηση, η οποία οδήγησε σε περαιτέρω γνωριμία με το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι υποσχέθηκαν πως θα συνεχίσουν να επισκέπτονται στο μέλλον την ΟΑΚ και θα συνεργαστούν με τους επιστημονικούς συνεργάτες, για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων