11/01/2019 11/01/2019 Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου 2018 την Έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου και εικονογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη”. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και διανύει τις τελευταίες ημέρες της έως την 15η...
11 Ιανουαρίου, 2019 - 15:28

Τελευταίες ημέρες Έκθεσης Γεωργίου Κόρδη

Διαδώστε:
Τελευταίες ημέρες Έκθεσης Γεωργίου Κόρδη

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου 2018 την Έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου και εικονογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη”.

Η Έκθεση λαμβάνει χώρα χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και διανύει τις τελευταίες ημέρες της έως την 15η Ιανουαρίου 2019, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-20:00

Η Έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας, από τις 22 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ μεταφέρθηκε και στο Βελιγράδι, όπου παρουσιάστηκε στους εκθεσιακούς χώρους του Αρχοντικού της Πριγκίπισσας Λιούμπιτσα (The Residence of Princess Ljubica) από τις 30 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2018. Ταυτόχρονα, εκδόθηκε και κυκλοφορεί, κατάλογος για την ενότητα των Αγιορειτών Αγίων, με κείμενα της Διακεκριμένης Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης, Annemarie Weyl Carr, του Καθηγητή Βυζαντινής αρχαιολογίας & τέχνης του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Θανάση Σέμογλου, της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου St Andrews, Judith Wolfe καθώς και του ίδιου του Γιώργου Κόρδη.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται 71 έργα του Γιώργου Κόρδη, με κεντρική ενότητα την σειρά 21 έργων, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης αποκλειστικά για την Αγιορειτική Εστία και στα οποία απεικονίζονται Αγιορείτες Άγιοι, ενώ θα παρουσιαστούν και έργα που προέρχονται τόσο από παλαιότερες όσο και από πιο πρόσφατες δουλειές και στα οποία φανερώνεται η μεγάλη ποικιλία των θεμάτων και των υλικών που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται αυγοτέμπερες, μελάνια σε χαρτί Λόκτα, ψηφιακή ζωγραφική ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία υποενότητα είναι αφιερωμένη σε προσωπικότητες του Βυζαντίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων