20/11/2018 20/11/2018 «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης με την Εκκλησία στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυποργού με τον Αρχιεπίσκοπο καθώς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να βρεθεί επωφελέστερο πλαίσιο», δήλωσε στην ενημέρωσή του προς στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε...
20 Νοεμβρίου, 2018 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2018 - 14:59

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν βιάζεται, ούτε πιέζεται

Διαδώστε:
Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν βιάζεται, ούτε πιέζεται

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης με την Εκκλησία στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυποργού με τον Αρχιεπίσκοπο καθώς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να βρεθεί επωφελέστερο πλαίσιο», δήλωσε στην ενημέρωσή του προς στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «Η κυβέρνηση δεν βιάζεται ούτε πιέζεται. Επιχειρεί να λύσει ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 80 χρόνια και διαθέτει την πολιτική βούληση, στα πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου, να το επιλύσει. Θέλουμε να δώσουμε ένα αίσθημα ασφαλείας του κληρικούς γιατί δεν τίθεται εν κινδύνω το μισθολογικό καθεστώς των 10.000 ιερέων», πρόσθεσε.

«Η Εκκλησία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της να αποφασίζει για θέματα τα οποία υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας, όπως για παράδειγμα, ποιες ανάγκες υπάρχουν για δημοσίους υπαλλήλους. Η πρόταση συμφωνίας προβλέπει τη νομοθετική κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών που νομικά & θεσμικά σήμερα δεν αναγνωρίζεται. Αν αυτό το επ’ ωφελεία της βήμα η εκκλησία δεν το επιθυμεί τότε μάλλον αφήνει την πρωτοβουλία των αποφάσεων αποκλειστικά στην Πολιτεία» υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον κ.Γαβρόγλου να ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης αλλά &με τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσων ώστε να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης που μπορεί να μην ήταν σαφείς στην αρχή Το επόμενο διάστημα θα εκπονήσουμε το σχετικό Σχέδιο Νόμου, διότι επιθυμία μας είναι η αλληλοκατανόηση και η συναίνεση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων