26/09/2018 26/09/2018 Ο Έλληνας πρωθυπουργός σταθερά βάζει στον Τούρκο πρόεδρο το ζήτημα της Χάλκης σε όλες τις συναντήσεις τους. «Δεν έχει παραλείψει σε καμία συνάντηση να θέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον της υπόσχεσής του, ότι η Θεολογική Σχολή θα λειτουργήσει ξανά, ζητώντας του πάντα να μάθει το πότε», είπαν στο TRIBUNE καλά ενημερωμένες πηγές. Η Ιερά...
26 Σεπτεμβρίου, 2018 - 14:48

Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ερντογάν

Διαδώστε:
Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ερντογάν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σταθερά βάζει στον Τούρκο πρόεδρο το ζήτημα της Χάλκης σε όλες τις συναντήσεις τους.

«Δεν έχει παραλείψει σε καμία συνάντηση να θέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον της υπόσχεσής του, ότι η Θεολογική Σχολή θα λειτουργήσει ξανά, ζητώντας του πάντα να μάθει το πότε», είπαν στο TRIBUNE καλά ενημερωμένες πηγές.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, πριν κλειστεί από τις τούρκικες αρχές το 1971.

Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στο νησί Χάλκη, ένα από τα Πριγκηπονήσια.

Η σχολή στεγαζόταν αρχικά στη σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδας, στη Χάλκη, η οποία είχε ιδρυθεί από τον Πατριάρχη Φώτιο Α΄ της Κωνσταντινούπολης (858-861 και 878-886).

Το 1844, ο Πατριάρχης Γερμανός Δ΄ κατά την πρώτη του πατριαρχεία (1842-1845), ίδρυσε το 1843 θεολογική Σχολή στις εγκαταστάσεις της μονής της Αγίας Τριάδας, την οποία και εγκαινίασε το αμέσως επόμενο έτος στις 13 Σεπτεμβρίου 1844.

Όλα τα κτίρια εκτός από ένα παρεκκλήσι καταστράφηκαν στο μεγάλο σεισμό που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη στις 28 Ιουνίου του 1894 με συνέπεια να διακοπεί η λειτουργία της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων