27/12/2018 27/12/2018 Ένας κατάλογος ναών και μοναστηριών δημοσιεύεται στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία η Ουκρανία συμφώνησε να παραδώσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως γράφει το Πρακτορείο Vesti η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Πόροσενκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Νοεμβρίου 2018 . Η...
27 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2018 - 13:17

Τη λίστα με τους Ναούς που “παραδίδονται” στο Φανάρι δημοσιεύουν ουκρανικά ΜΜΕ

Διαδώστε:
Τη λίστα με τους Ναούς που “παραδίδονται” στο Φανάρι δημοσιεύουν ουκρανικά ΜΜΕ

Ένας κατάλογος ναών και μοναστηριών δημοσιεύεται στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία η Ουκρανία συμφώνησε να παραδώσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως γράφει το Πρακτορείο Vesti η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Πόροσενκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Νοεμβρίου 2018 .

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας,  αντέδρασε λέγοντας, ότι δεν είναι χριστιανική η πράξη, επειδή δεν είναι απλά ακίνητα, είναι θρησκευτικοί τόποι προσκύνησης για πολλούς πιστούς και έτσι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων