17/12/2018 17/12/2018 Με τη μνημόνευση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας και πρόσκληση για Συλλείτουργο η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δρομολογεί τις εξελίξεις προς την ουκρανική αυτοκεφαλία. Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, σε ομιλία του στον  ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοινότητος Νεοχωρίου ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Μητροπολίτη Επιφάνιο για την εκλογή του, εξέφρασε την...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 8:40

Το Συλλείτουργο των Φώτων σφραγίζει τον Τόμο

Διαδώστε:
Το Συλλείτουργο  των Φώτων σφραγίζει τον Τόμο

Με τη μνημόνευση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας και πρόσκληση για Συλλείτουργο η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δρομολογεί τις εξελίξεις προς την ουκρανική αυτοκεφαλία.

Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, σε ομιλία του στον  ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοινότητος Νεοχωρίου ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Μητροπολίτη Επιφάνιο για την εκλογή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της Ενωτικής Συνόδου και προσεκάλεσε “τον νεοεκλεγέντα Προκαθήμενον Μακαριώτατο κ. Επιφάνιο  κατά τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων” να συλλειτουργήσουν και να παραλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

Μαζί με τον νέο Προκαθήμενο, θα ταξιδεύει στο Φανάρι, και ο Ουκρανός Πρόεδρος Πιοτρ Ποροσένκο, ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνει η ουκρανική κυβέρνηση στην ανεξαρτησία της ουκρανικής εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι σχέσει Μόσχας- Κιέβου είναι ιδιαιτέρως τεταμένες.

Από την πλευρά του, στην πρώτη του λειτουργία ως επικεφαλής της νεοσύστατης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος κάλεσε τους Ουκρανούς να ενωθούν κάτω από τη νέα εκκλησία και να προσευχηθούν για ειρήνη στη χώρα.

«Χρειάζεται πολλή ανοχή για αυτήν την εκκλησία για να ενωθεί. Για αυτό και όπως είπα νωρίτερα καλούμε όλα μας τα αδέλφια από το Πατριαρχείο της Μόσχας να ενωθούν με την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέφερε ότι οι εχθροί προσπάθησαν να διασφαλίσουν ότι οι ορθόδοξοι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να ενωθούν σε μια εκκλησία, αλλά όλοι μαζί κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ενότητά τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων