05/01/2019 06/01/2019 Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (5/1/2019) ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υπέγραψε τον Τόμο για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Η τελετή μεταδόθηκε από κανάλια της ουκρανικής  και ελληνικής τηλεόρασης. Κάμερα Γιώργος Δεμίρ Μοντάζ  Ανδρέας Χαλκιόπουλος Επιμέλεια Νίκος Ζαϊμης  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΙΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  Προηγήθηκε δοξολογία στον...
05 Ιανουαρίου, 2019 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2019 - 9:36

Η ιστορική στιγμή της υπογραφής της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας (βίντεο)

Διαδώστε:
Η ιστορική στιγμή της υπογραφής της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας (βίντεο)

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (5/1/2019) ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υπέγραψε τον Τόμο για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Η τελετή μεταδόθηκε από κανάλια της ουκρανικής  και ελληνικής τηλεόρασης.

Κάμερα Γιώργος Δεμίρ

Μοντάζ  Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Επιμέλεια Νίκος Ζαϊμης

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΙΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

Προηγήθηκε δοξολογία στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη μετά την υποδοχή που έγινε νωρίς το πρωί.

Μετά την δοξολογία ο νέος Επικεφαλής της εκκλησίας της Ουκρανίας κ.κ.  Επιφάνιος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αμέσως μετά ακολούθησε η τελετή της εκχώρησης του Τόμου στον Πατριαρχικό Ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Το νέο Προκαθήμενο συνόδευσαν ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, η σύζυγός του και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Μετά την τελετή της εκχώρησης ακολούθησαν ομιλίες και από τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Όπως δημοσίευσε μάλιστα το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ το ιστορικό γεγονός κάλυψαν μέσα από όλο τον κόσμο.

ΔΕΊΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Υπεγράφη σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2019, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τόμος Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρουσία του Προκαθημένου της νεογέννητης Εκκλησίας, Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. 

Το ιστορικό αυτό γεγονός κάλυψαν Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Τουρκικά δίκτυα μετέδωσαν απευθείας την Τελετή, ενώ στο Φανάρι κατέφθασαν και Ρωσικά ΜΜΕ. Εκεί και τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Assosiated Press. Έγκυροι αναλυτές σημειώνουν ότι το γεγονός της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας πήρε παγκόσμιες διαστάσεις λόγω της στάσης της Μόσχας, του προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις θα ήταν ένα ενδοεκκλησιαστικό γεγονός, που θα φορούσε τους εκκλησιαστικούς συντάκτες. 

Της υπογραφής του Τόμου προηγήθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Κιέβου Επιφανίου και κατόπιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον Ουκρανό προκαθήμενο και τον Ουκρανό πρόεδρο στο Πατριαρχικό Γραφείο. 

Ο Πατριάρχης είπε ότι ο πρόεδρος Ποροσένκο έφερε πάλι σοκολάτες και ελπίζει αυτή την φορά να πειστούν όλοι ότι δεν δόθηκαν χρήματα, όπως κακόβουλα κάποιοι διέδιδαν. 

φωτογραφικές λήψεις Νικόλαος Μαγγίνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων