15/12/2018 15/12/2018 Με το βλέμμα στραμμένο στο Κίεβο, όπου διεξάγεται η Ενωτική Σύνοδος των Ουκρανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, βρίσκονται τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και το Πατριαρχείο της Μόσχας, αναμένοντας τις εξελίξεις. Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ανάλογο προηγούμενο, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθεί η σύνοδος, καθώς οι διαδικασίες είναι...
15 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2018 - 21:47

Φανάρι και Μόσχα με το βλέμμα στο Κίεβο

Διαδώστε:
Φανάρι και Μόσχα με το βλέμμα στο Κίεβο

Με το βλέμμα στραμμένο στο Κίεβο, όπου διεξάγεται η Ενωτική Σύνοδος των Ουκρανικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, βρίσκονται τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και το Πατριαρχείο της Μόσχας, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ανάλογο προηγούμενο, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθεί η σύνοδος, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.  Βάσει των όσων έχουν γίνει έως τώρα γνωστά προβλέπεται η ανάγνωση και έγκριση του καταστατικού χάρτη αλλά και η εκλογή του νέου Προκαθήμενου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σε δύο γύρους. Σημειώνεται ότι ο σύνοδος γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να παρίστανται στους χώρους που γίνονται οι εργασίες. Πρόσωπο κλειδί πάντως, παραμένει ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος έχει αναλάβει όλη τη διοργάνωση της συνόδου.

Πάντως, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους απεσταλμένους τους στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας.

Να προσθέσουμε επίσης, ότι από τις πρώτες ώρες που ξεκίνησε η σύνοδος έχουν υπάρξει διάφορες διαρροές από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προφανώς παραπληροφορούν για το ότι συμβαίνει στη Σύνοδο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Vesti, επικαλούμενο άλλα μέσα, περί αιφνίδιας επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Κίεβο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων