09/12/2018 09/12/2018 “Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών, σύσσωμοι οι Κληρικοί, το Οικουμενικό Πατριαρχείο – που έχει υπό την δικαιοδοσία του την Εκκλησία της Κρήτης, και τα Δωδεκάνησα – εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Είναι κι αυτοί τυχοδιώκτες;”. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Βουλευτής Λάρισας και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξη...
09 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2018 - 11:29

“Είναι τυχοδιώκτες όσοι εκκλησιαστικοί διαφωνούν;”

Διαδώστε:
“Είναι τυχοδιώκτες όσοι εκκλησιαστικοί  διαφωνούν;”

“Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών, σύσσωμοι οι Κληρικοί, το Οικουμενικό Πατριαρχείο – που έχει υπό την δικαιοδοσία του την Εκκλησία της Κρήτης, και τα Δωδεκάνησα – εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Είναι κι αυτοί τυχοδιώκτες;”. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Βουλευτής Λάρισας και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά  με το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας και την “τυχοδιωκτική στάση” που τηρεί το κόμμα του σύμφωνα με την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Χαρακόπουλος για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας:

“Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν δέχεται κριτική για τα έργα και τις ημέρες του είναι να πετάει έναν χαρακτηρισμό, χωρίς όμως να ακουμπά την ουσία. Το ίδιο κάνει με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι φωνάζουν ότι αυτό που υπογράφηκε παραχωρεί όνομα, ταυτότητα και γλώσσα Μακεδονική, και ότι δεν πρέπει να περάσει η συμφωνία, χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί και φασίστες. Βέβαια, έρχεται τώρα ο κ. Ζάεφ, με τις ευθείες αλυτρωτικές του θέσεις, που προσχηματικά απέσυρε μερικώς στη συνέχεια, να μας δικαιώσει πλήρως. Το ίδιο και στο εκκλησιαστικό. Εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών, σύσσωμοι οι κληρικοί, το Οικουμενικό Πατριαρχείο – που έχει υπό την δικαιοδοσία του την Εκκλησία της Κρήτης, και τα Δωδεκάνησα – εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους. Είναι κι αυτοί τυχοδιώκτες; Ότι αυτοί κάνουν συμφωνίες στο πόδι, που είναι διάτρητες, και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα υποτίθεται λύνουν δεν τους απασχολεί; Επιπλέον, υπάρχει κι ένα θέμα με το Σύνταγμα. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι ταυτισμένη με τους αγώνες του ελληνικού έθνους για την ελευθερία του, η ορθόδοξη ταυτότητα είναι συνδεδεμένη με την εθνική. Γιατί αυτή η πρεμούρα να αλλαχθούν όσα ο νομοθέτης προβλέπει στο Σύνταγμα; Η ανεξιθρησκεία είναι εξασφαλισμένη στην χώρα μας και κανείς δεν διώκεται για τα θρησκευτικά του πιστεύω, που μπορεί να τα εκδηλώνει ελεύθερα, αν δεν προσηλυτίζει. Το ζήτημα είναι να κατεβάσουμε τις εικόνες από τα δικαστήρια και να καταργήσουμε τον θρησκευτικό όρκο; Ποιόν ωφελεί, σε τελική ανάλυση αυτό, εκτός από το ότι δίνει πιστοποιητικά αριστεροσύνης στην πλέον μνημονιακή κυβέρνηση και στο 3% του κομματικού της πυρήνα;”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων