11/01/2019 11/01/2019 Φωτογραφίες-Ρεπορτάζ: Αγγελική Αναγνώστου Σε πανηγυρική και κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε με Ιερά Αγρυπνία στις 10 Ιανουάριου στον ιστορικό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού στο Ψυρρή η γιορτή του οσίου Θεοδοσίου Του Κοινοβιάρχου. Οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του οσίου Θεοδοσίου, το οποίο συχνά ευωδιάζει . Στο κατάμεστο Ναό βρέθηκαν άνθρωποι...
11 Ιανουαρίου, 2019 - 8:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2019 - 8:11

Ψυρρή: Εκεί όπου ευωδιάζουν τα λείψανα του Αγ. Θεοδοσίου

Διαδώστε:
Ψυρρή: Εκεί όπου ευωδιάζουν τα λείψανα του Αγ. Θεοδοσίου

Φωτογραφίες-Ρεπορτάζ: Αγγελική Αναγνώστου

Σε πανηγυρική και κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε με Ιερά Αγρυπνία στις 10 Ιανουάριου στον ιστορικό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού στο Ψυρρή η γιορτή του οσίου Θεοδοσίου Του Κοινοβιάρχου.

Οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του οσίου Θεοδοσίου, το οποίο συχνά ευωδιάζει .


Στο κατάμεστο Ναό βρέθηκαν άνθρωποι από μακριά αλλά και από κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα νέοι. Τα ονομαστήριά του άγει και ο προϊστάμενος του Ιερού ναού της γεννήσεως Αρχιμ. Θεοδόσιος Οικονομίδης. Ένας κληρικός δραστήριος στην περιοχή του Ψυρρή αλλά και στις γύρω περιοχές του κέντρου με πλούσιο κοινωνικό αλλά και φιλανθρωπικό έργο.


Μαζί του συλλειτούργησαν και ο αρχιμανδρίτης Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ο οποίος μίλησε αναφορικά με την ζωή και το πνευματικό έργο Του οσίου Θεοδοσίου, τονίζοντας ότι αποτελεί πρότυπο φιλανθρωπίας μέχρι και σήμερα. Παρεβρέθη επίσης ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος από την Μητρόπολη Μεσσηνίας.


Σε κατανυκτικό κλίμα και αγιορείτικο ύφος απέδωσαν οι ψάλτες του Ναού ύμνους επί την εορτή.
Στο τέλος οι πιστοί παίρνοντας το αντίδωρο, εύχονταν στον π. Θεοδόσιου για την εορτή του και ακολούθως δέχθηκαν κέρασμα στον προαύλιο χώρο του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων