20/08/2019 20/08/2019 Πιστοί στην παράδοση, οι κάτοικοι της Αρετης ανέβηκαν στα Μαύρα Βουνά του Άραξου Αχαΐας για να προσκυνήσουν στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Ρετουνιώτησσας την εικόνα της Παναγίας. Μια παράδοση 121 ετών, που όσο και αν τα χρόνια περνούν αυτή δεν σβήνει. Παρακινητές στην προσπάθεια διατήρησης είναι οι νεολαία της Αρετης, καθώς η φύση του εθίμου...
20 Αυγούστου, 2019 - 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2019 - 20:04

121ο προσκύνημα στην Παναγία την Ρετουνιώτησσα στα Μαύρα Βουνά Αράξου

Διαδώστε:
121ο προσκύνημα στην Παναγία την Ρετουνιώτησσα στα Μαύρα Βουνά Αράξου

Πιστοί στην παράδοση, οι κάτοικοι της Αρετης ανέβηκαν στα Μαύρα Βουνά του Άραξου Αχαΐας για να προσκυνήσουν στο Εκκλησάκι της Παναγίας της Ρετουνιώτησσας την εικόνα της Παναγίας.

Μια παράδοση 121 ετών, που όσο και αν τα χρόνια περνούν αυτή δεν σβήνει. Παρακινητές στην προσπάθεια διατήρησης είναι οι νεολαία της Αρετης, καθώς η φύση του εθίμου καθιστά δύσκολη την ανάβαση από ηλικιωμένους ανθρώπους.

Το εκκλησάκι της Παναγίας χτίσθηκε το 1898 από τον Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο, κάτοικο του Μετοχίου Αχαΐας, ο οποίος είχε δει σε όραμα την Παναγία.

Για 121 χρόνια, οι κάτοικοι της Αρετης ανεβαίνουν και προσκυνούν τη εικόνα της – αυτό λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή από τον Δεκαπενταύγουστο.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ILIALIVE

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων