01/06/2020 01/06/2020 Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, εορτάστηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας η 20η επέτειος της αποκατάστασης του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Κίεβο.  Μαζί με τον Μητροπολίτη...
01 Ιουνίου, 2020 - 19:14

20η επέτειος αποκατάστασης του Ιερού Καθεδρικού Ναού στο Κίεβο

Διαδώστε:
20η επέτειος αποκατάστασης του Ιερού Καθεδρικού Ναού στο Κίεβο

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, εορτάστηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας η 20η επέτειος της αποκατάστασης του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Κίεβο. 

Μαζί με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Περιασλάφ Αλέξανδρος, ο Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιχιφ Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσχοροντ Αγαπητός, Ο Επίσκοπος Βασιλκίβ Λαυρέντιος, ιερομόναχοι της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής του Αγίου Μιχαήλ και προσκεκλημένοι ιερείς.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε δέηση για την απαλλαγή της Ουκρανίας και όλου του κόσμου από τη φονική πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λιτανεία πέριξ του Καθεδρικού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων