10/07/2020 10/07/2020 Γεμάτος από κόσμο ο προαύλιος χώρος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι μουσουλμάνοι μαζεύτηκαν έξω από τον χριστιανικό ιερό ναό και έκαναν προσευχή κατά εκατοντάδες, μετά το άκουσμα της αποφάσεως για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του. Στις 24 Ιουλίου η πρώτη μουσουλμανική προσευχή,...
10 Ιουλίου, 2020 - 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 21:50

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 24 Ιουλίου η πρώτη μουσουλμανική προσευχή

Διαδώστε:
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 24 Ιουλίου η πρώτη μουσουλμανική προσευχή

Γεμάτος από κόσμο ο προαύλιος χώρος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Οι μουσουλμάνοι μαζεύτηκαν έξω από τον χριστιανικό ιερό ναό και έκαναν προσευχή κατά εκατοντάδες, μετά το άκουσμα της αποφάσεως για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του. Στις 24 Ιουλίου η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, όπως ανακοίνωσε προς τον τουρκικό λαό.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Στην αρχή του διαγγέλματός του, ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες, υπογράμμισε πως «η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να τους αγκαλιάζει όλους με το νέο της καθεστώς, το οποίο είναι πολύ πιο ειλικρινές και πολύ πιο πρωτότυπο».

Έπειτα, υποστήριξε πως θα καταργηθεί η πληρωμή εισόδου στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, καθώς: «όπως όλα τα τζαμιά μας, έτσι και οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους, ντόπιους και ξένους, μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους».

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως η Αγία Σοφία, υπό το νέο της καθεστώς θα ανοίξει για προσευχή την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.

«Καλώ όλους να σεβαστούν την απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία που ελήφθη από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας μας. Φυσικά, σεβόμαστε όλες τις απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα διεθνώς. Ωστόσο, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί επαφίεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας».

Ο Προέδρος της Τουρκίας επικαλέστηκε – προκλητικά – ιστορικά δικαιώματα και τους εσωτερικούς νόμους του κράτους.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων